dilluns, 11 de febrer de 2013

Granja Canals, tota mena d'animals

Va ser, en primer lloc, una granja avícola d'engreix de pollastre. Aviat va incorporar la cria i engreix de porc, tot això combinat amb el típic pupurri de galliner amb ponedores, ànecs muts i conill. Els bous van comparèixer abans que els porcs, però van durar menys.
Una vaca lletera feia, a més a més de llet, companyia al cavall... Sí, el cavall de llaurar. Però això és un altre tema. Potser en parlarem un altre dia, del llaurar.
En algun moment hi va haver ovelles. No pas un ramat, sinó tan sols un grapat. O menys: potser un únic moltó, que surt retratat als àlbums familiars. De cabres (pels que encara sabeu discernir entre la llana i el pèl) també n'hi va haver.

Unes oques van fer guàrdia permanent durant uns quants anys des de la seva bassa-fortalesa, i es diu que replicaven les campanades dels quarts i les hores una per una. Tot això era ja història quan van comparèixer els galls d'indi, les femelles dels quals necessitaven de la col·laboració de quiques perquè les seves nombroses postes tiressin endavant. I les quiques necessitaven quics els quals, de passada, mantenien els indiots a ratlla.
Des del primer dia hi va haver gos. Quasi sempre més d'un, i fins a quatre o cinc. I si us digués que no hi havia gats, ni un, creuríeu (i amb tota la raó) que us vull prendre el número. També hi va haver canaris i cadarneres engabiats, pobrets, i algun hàmster. I això és perquè també hi havia gent, humans residents, doncs la petita granja inicial va veure aixecar-se, al seu costat, una casa.
Es va assajar la cria de xinxilla (un rossegador exòtic). Els ànecs muts van deixar de ser el petit complement i, prenent protagonisme, van proveir moltes cases per la festa major. I això mateix va passar amb els conills (californians i neozelandesos), que van envair les estables dels bous sense trobar resistència.

Tot aquest bestiar, finalment, va desaparèixer. Va ser un dia que tota la gent també va marxar. Des d'aleshores, l'indret és molt més freqüentat per llargandaixos, serps, eriçons, petits ocells, grans migradors, guineus i tota mena d'animals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada